Dalība IFSC organizētajās sacensībās

Dalība IFSC organizētajās sacensībās 7. pasaules kausa posms boulderingā, Minhene, Vācija 18. – 19. augustā, 2017 un Eiropas čempionāts boulderingā Minhene, Vācija 18. – 19. augustā, 2017.

Septītais un noslēdzošais pasaules kausa posms, kā arī Eiropas čempionāts vienās sacensībās ir klāt. Tā vien liekas, ka sacensības Minhenē kļūst arvien apmeklētākas ar katru gadu – dalībnieku skaits sasniedzis 292 dalībniekus no 47 valstīm pasaules kausa posmā un 158 dalībniekus Eiropas čempionātā.

Dalībnieki:Kaspars Vilks, Pēteris Meirāns, Artūrs Dombrovskis, Alise Žvīgule, Inta Ivanova, Santa Vilka.

Šogad mūsu sportistiem ir iespēja piedalīties uzreiz divās sacensībās vienlaicīgi, ko, protams, arī darām, tas ir, sportistiem piedaloties atlases posmā tiek rezultāts skaitīts gan starp visiem dalībniekiem, gan tikai starp Eiropas valstu dalībniekiem veidojot divus gala rezultātus.

Šī ir pirmā reize, kad Latvijas dalību IFSC sacensībās veido pilns dalībnieku skaits, kas drīkst piedalīties no vienas valsts, tie ir 3 vīrieši un 3 sievietes, ja neviens no dalībniekiem nav reitinga tabulā. Paldies Latvijas Alpīnisma savienībai (LAS), kura sadarbībā ar IFSC sniedz mums šādu iespēju, kā rezultātā varam piedalīties kāpšanas sporta attīstībai tik nozīmīgās sacensībās un gūt tajās rezultātus.

Rolands Ruģēns šajās sacensībās nepiedalās gūtās muguras traumas dēļ, tomēr vēlme paradīt savus spēkus šāda mēroga sacensībās ir daudziem, tādēļ atbilstoši Latvijas reitingam, tika izvirzīti spējīgākie sportisti.

Šogad arī pirmo reizi sadarbībā ar LAS, sportistiem ir izveidoti vienoti kāpšanas izlases krekli. Paldies!

Pirmie startēja vīrieši, kuri tiek sarindoti, attiecīgi spēcīgākie kāpj pirmie, taču tiem, kam līdz šim nekāda reitinga nav, kāpj pēc tam, līdz ar to sportistiem, kuru kārtas numurs bija beigu galā, izolācijas zonā nācās gaidīt pat līdz 10 stundām no brīža, kad sākās sacensības. Tieši tādā pašā secībā uz starta nāca arī sievietes.

Kopējais dalībnieku skaits pasaules kausa posmā vīriešiem 166 dalībnieki, Ėiropas čempionātā 101 dalībnieks.

Visi trīs Latvijas sportisti (vīriešu atlasē) šāda mēroga (IFSC rīkotās) sacensībās piedalījās pirmo reizi, tā bija pirmā pieredze, kura krietni atšķiras no sacensībām/ festivāliem vietējā mērogā.

 

Pasaules kausa posms Minhene, Vācija, 2017

Kvalifikācijā iegūtas sekojošas vietas:

Pēteris Meirāns 135. vieta

Kaspars Vilks 152. vieta

Artūrs Dombrovskis 152. vieta

*lai gan norādītas atšķirīgas vietas, visiem trim dalībniekiem ir būtībā dalītā pēdējā vieta, dalībnieks Pēteris Meirāns grupā A dalītā 135. – 151. vieta ar rezultātu 0t0 0b0 un dalībnieki Kaspars Vilks un Artūrs Dombrovskis grupa B dalītā 152. – 166. vieta ar rezultātiem 0t0 0b0. Vietas norādītas atšķirīgas tā iemesla dēļ, ka dalībnieki startē divās grupās vienlaicīgi ar atšķirīgiem maršrutiem.

No Baltijas sacensībās Minhenē piedalījās arī 4 sportisti no Lietuvas – divi vīrieši un divas sievietes.

Kipras Baltrunas zināms kā viens no labākajiem Lietuvas un kopumā Baltijas labākajiem sportistiem IFSC sacensībās piedalās kopš 2009. gada, kopumā startējot 25. reizi. Otrs dalībnieks bija Vilimantas Petrasiunas, kas līdzīgi kā otrs Lietuvas sportists arī startē jau kopš 2009. gada jau 20. reizi.

Kipras Baltunas (LTU) 39. vieta ar rezultātu 3t16 4b22 (grupa B)

Vilimantas Petrasiunas (LTU) 93. vieta ar rezultātu 0t0 3b9 (grupa B)

Kopējais dalībnieku skaits pasaules kausa posmā sievietēm 114 dalībnieces, Ėiropas čempionātā 75 dalībnieces.

No Latvijas meitenes Santa un Alise IFSC sacensībās ir jau piedalījušās, taču Intai šī bija pirmā pieredze. Santai Vilkai šī bija 4. reize kopš 2014. gada un apskatot rezultātus diemžēl arī vissliktākā. Alise Žvīgule savus sacensību startus uzsāka tikai šogad piedoties sacensībās jau 3. reizi.

Kvalifikācijā iegūtas sekojošas vietas:

Santa Vilka 89. vieta ar rezultātu 0t0 1b3 (grupa A)

Alise Žvīgule 93. vieta ar rezultātu 0t0 1b7 (grupa A)

Inta Ivanova 97. vieta ar rezultātu 0t0 0b0 (grupa A)

No Lietuvas sacensībās startēja dalībnieces Agniete Seibokaite un Anastasija Teriochina.

Agniete IFSC sacensībās piedalās kopš 2013. gada, kopā jau 7. reize, Anastasija kopš 2015. gada, 5. reizi.

Agniete Seibokaite (LTU) 87. vieta ar rezultātu 0t0 2b7 (grupa B)

Anastasija Teriochina (LTU) 89. vieta ar rezultātu 0t0 1b3 (grupa A)

 

Eiropas čempionāts Minhene, Vācija, 2017

Kvalifikācijā iegūtas sekojošas vietas:

Pēteris Meirāns 81. – 91. vieta

Kaspars Vilks 92. - 101 vieta

*vietas norādītas atkal attiecīgi pa starta grupām A un B, dalībnieks Artūrs Dombrovskis šo sacensību kvalifikācijas rezultātos neuzrādās.

Kipras Baltunas (LTU) 27. vieta ar rezultātu 3t16 4b22 (grupa B)

Vilimantas Petrasiunas (LTU) 65. vieta ar rezultātu 0t0 3b9 (grupa B)

 

Kvalifikācijā iegūtas sekojošas vietas:

Santa Vilka 58. vieta (A grupa)

Alise Žvīgule 62. vieta (A grupa)

Inta Ivanova 64. – 67. vieta (A grupa)

Anastasija Teriochina (LTU) 58. vieta (A grupa)

Agniete Seibokaite (LTU) 61. vieta (B grupa)

Lai tiktu pusfinālā, jebkuram no Baltijas sportistiem, kas bija Minhenē darba vēl ir daudz, lai nokļūtu starp 20 labākajiem, tomēr neatlaidīgs darbs un regulāra dalība ne tikai vietējās sacensībās, bet arī pasaules līmenī varētu uzlabot sniegumu.

Finālā pasaules kausa posmā jau iepriekš augstus rezultātus ir parādījuši tieši Japānas valsts sportisti, arī šoreiz finālā iekļuva četri Japānas sportisti un viena sportiste, kas procentuāli ir liela daļa no 12 finālistiem. Finālā iekļuva arī Slovēnijas, Lielbritānijas, Serbijas, Amerikas, Šveices, Korejas un Vācijas sportisti.

 

Fināla rezultāti pasaules kausa posmā

1.

Janja GARNBRET

SLO

Jan HOJER

GER

2.

Shauna COXSEY

GBR

Tomoa NARASAKI

JPN

3.

Akiyo NOGUCHI

JPN

Taisei ISHIMATSU

JPN

Fināla rezultāti Eiropas čempionātā

1.

Janja GARNBRET

SLO

Jan HOJER

GER

2.

Stasa GEJO

SRB

Alexander MEGOS

GER

3.

Petra KLINGER

SUI

Anze PEHARC

SLO

 

Uzvara mājās noteikti ir ļoti īpaša, ko sportists Jan Hojer arī paveica.

Bet pats svarīgākais ir, kurš tad uzvarēja gada kopvērtējumā?

1.

Shauna COXSEY

GBR

Jongwon CHON

KOR

2.

Janja GARNBRET

SLO

Tomoa NARASAKI

JPN

3.

Akiyo NOGUCHI

JPN

Alexey RUBSTOV

RUS


Izvērtējot dalībnieku kāpienus var domāt, ka, lai arī tikai nedaudz, tomēr Kasparam maršrutos veicās labāk nekā Pēterim un Artūram, tā iemesla dēļ, ka spēja uzkāpt par kādu kustību/ aizķeri tālāk, nekā pārējie Latvijas sportisti, lai arī kopumā rezultāts visiem trim ir vienāds. Vislielākais ieguvums gan kā paši saka ir lieliskie treniņi kopā ar pieredzējušiem pasaules līmeņa sportistiem, ar kuriem, protams, treniņi nebija līdzvērtīgi, tomēr noteikti tie bija motivējoši augstākiem rezultātiem.

 

Izveidots 25 Augusts 2017
Skatīts: 4847
2024 Latvijas Alpīnistu savienība  
>>